Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

Laskavost plodí laskavost - 4. A

Světový den laskavosti 13. listopadu 2021

Rok se s rokem sešel a je tady opět Světový den laskavosti, 13. listopadu. My, 4. A, jsme se už po třetí do projektu Jsem laskavec zapojili. Letos spolupracujeme s denním stacionářem Jantar, je to taková "mateřská školka" pro dospělé s mentálním nebo jiným postižením. Znáte třeba knihy Lentilka pro dědu Edu nebo Bláznivá teta Matylda? Pokud ne, 4. A doporučuje k přečtení, jsou skvělé. Naše spolupráce se stacionářem už začala a bude celoroční, snad se osobně uvidíme na jaře, v létě. Říkáme si společně, že laskavost by měla být denním chlebem, neměli bychom na ní zapomínat, měli bychom se chovat laskavě nejen k okolí, ale hlavně sami k sobě. Protože pokud se člověk má rád, má rád i lidi kolem sebe. 

Říká se: "máš-li si vybrat, zda máš být spravedlivý nebo laskavý, vol laskavý". 

Pokud máte chuť obětovat svůj čas, konkrétně asi 13 minut. Prosím, zhlédněte naše amatérské video. Omluvte technické problémy, omluvte komunikační chyby. A i přesto, že jsme "ztratili" několik hodin matematiky, češtiny, tak nelitujeme...protože spolupráce, legrace a komunikace jsou mnohdy více, než znát vyjmenovaná slova nazpaměť. 

https://youtu.be/orBZT98SVeU

Mějte se laskavě, mějte laskavost ve tváři, v očích, v úsměvu a ve vřelém pozdravu. Paní učitelka Lada a třída 4. A z JMZŠ