Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

Erasmus+ Výuka prostřednictvím kooperace a kolaborace - Finsko, Helsinky - 25. - 30. 7. 2022 v rámci projektu Erasmus+

V rámci projektu jsem se kolegyní od 23. do 30. července 2022 vydal do finských Helsinek, kde jsem se zúčastnil kurzu Výuka prostřednictvím kolaborace a kooperace.

Kurz začal pondělním seznámením s ostatními účastníky, kteří byli z Česka, Španělska a Maďarska. Díky skvělé komunikativní skupině osmi lidí jsme si všichni zdokonalili svou mluvenou angličtinu, jež byla pochopitelně nezbytná pro úspěšné absolvování celého kurzu. Během týdne jsme si pak vyzkoušeli množství velmi zajímavých metod výuky, které se momentálně snažím implementovat do vzdělávání žáků.

Velmi příjemné byly také dva výlety, kterých jsem se během kurzu zúčastnil. Nejdříve jsme měli skupinovou komentovanou prohlídku Helsinek a na závěr kurzu jsme navštívili místní skanzen Seurasaari. Měli jsme tak možnost nahlédnout do historie této nádherné severské země, která nabízí množství přírodních i kulturních krás. Kromě toho jsem ve volných chvílích navštívil některá muzea, Olympijský stadion či pevnost Suomenlinna. I toto nahlédnutí do finské historie mi kromě skvělého zážitku rozšířilo obzory směrem k výuce dějepisu.

Díky kurzu jsem si především zvětšil množství různých metod výuky, ale zároveň mi dala návštěva Helsinek možnost částečně nahlédnout do systému školství, historie a přírody této skvostné země. To všechno mi umožňuje stále zatraktivňovat výuku směrem k žákům.

Mgr. Lukáš Podleśny

  • (png, 1.11 MB)
  • (png, 1.21 MB)
  • (png, 918.04 KB)