Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

Experiental Learning in Tenerife

Kurz: Experiental Learning in Tenerife: Through Nature and History – Španělsko – 12. 2. – 17. 2. 2024 v rámci projektu Erasmus+ Akreditace

Během letošních jarních prázdnin jsem vydal na Kanárské ostrovy, kde jsem absolvoval vzdělávací kurz s názvem Experiental Learning in Tenerife: Through Nature and History. Jak již kurz odpověděl, strávil většinu času v přírodě a městečkách Tenerife, kde jsme poznávali místní faunu, flóru, kulturu či historii Kanárských ostrovů. Vše bylo zaměřeno na rozvíjení metody Multiple Intelligences, tedy teorie rozvíjení různých typů inteligence.

Společně s dalšími účastníky z Německa, Nizozemska a Litvy jsme si tak vyzkoušeli samostatnou činnost, kooperaci ve zkušenostech, s textem, skládání básní, divadelní aktivity či využívání moderních technologií a různých aplikací. Právě díky aplikaci různých na stejné téma se děti naučí nejen využívat své individuální schopnosti, ale zároveň si pomocí různých typů inteligence lépe zapamatují a propojí učivo.

Mimo přímou vzdělávací činnost jsme samozřejmě poznávali přírodní i kulturní krásy Tenerife a rozvinuli svou schopnost komunikace v angličtině. Celý kurz byl pro mě nesmírně přínosný, protože jsem velmi rád, že jsem mohl osobně posunout znovu o krok výše a zároveň poznat mnoho dalších z jiných koutů Evropy.