Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

Šelmy v Beskydech

exkurze 6. B

Šelmy v Beskydech - exkurze 6. B

Dne 6. května 2024 se žáci 6. B vydali na exkurzi do ekologického centra URSUS v Dolní Lomné. URSUS, jako centrum vzdělávání a ochrany přírody, se stalo ideálním místem pro prozkoumání tajů beskydských lesů a zvířecí říše. Žáci zde měli jedinečnou příležitost setkat se s odborníky, kteří jim přiblížili životní prostředí a chování šelem, které obývají tyto krajiny.

Hlavním bodem programu byla totiž badatelská lekce nazvaná "Šelmy Beskyd". Během této interaktivní výukové aktivity se žáci dozvěděli spoustu zajímavých informací o různých druzích šelem, které žijí v Beskydech, včetně vlků, rysů a medvědů. Naučili se o jejich stravovacích návycích, životním prostředí a vztahu k člověku.

Po lekci následovala praktická část, kde měli žáci možnost „lovit“ drobné vodní živočichy, kteří se nacházejí v místních vodních tocích.

Celkově byla návštěva URSUS v Dolní Lomné pro žáky nejen poučná, ale také inspirativní. Přinesla jim nové poznatky o okolní přírodě a pomohla jim porozumět důležitosti ochrany životního prostředí. Doufejme, že tato zkušenost ještě více posílí jejich zájem o ochranu přírody a podnítí jejich nadšení pro objevování dalších tajů beskydských lesů.