Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

Projekty ve školním roce 2021/2022

ETWINNING – KAMARÁDSTVÍ NA DÁLKU

Co je to Etwinning? Jedná se o aktivitu Evropské komise zaměřenou na online spolupráci mezi učiteli, skupinami žáků a školami v rámci krátkých i dlouhodobých projektů.

Na naší škole mají projekty v rámci platformy Etwinning již dlouholetou tradici. A na čem pracujeme v letošním školním roce?

Žáci 9. A a 7. A se společně zapojili do projektu „Healthy body“. S kamarády ze Španělska a Francie nejen řeší otázky ohledně sportu a zdravého životního stylu, ale také se zdokonalují v práci s různými IT nástroji (Canva, Padlet, Puzzlemaker apod.)

Žáci 8. A, B, C navázali přátelství s vrstevníky ze Švédska a Španělska. Prostřednictvím dopisů, pohlednic, videokonferencí a konverzací na sociálních sítích si nejen procvičují angličtinu, ale rovněž se dovídají různé zajímavosti o životě v cizích zemích.

V neposlední řadě žáci 7. C  spolu s partnery z Francie, Chorvatska, Sicílie, Turecka a Španělska pracují na projektu „My dear penfriend“. V projektu se prolínají jak online aktivity (tvorba videí, prezentací, loga) s psaním dopisů a pohlednic.

Tyto různorodé aktivity žáky nejen obohatí ve znalostech angličtiny a používání různých IT nástrojů, ale rovněž získají spoustu nových poznatků o životě v cizích zemích. Mnohá přátelství přetrvávají i po skončení projektů.

Dokonce v příštím školním roce plánujeme setkat se osobně s kamarády ze Švédska a Sicílie. Tak nám držte palce, ať to vyjde!