Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

Neobvyklá návštěva ve školní družině

Neobvyklá návštěva ve školní družině 

Školní družina v pátek 3.5.2024 přivítala neobvyklého hosta, který s sebou přivedl ne jednoho, ale hned dva věrné čtyřnohé přátele. Přišla k nám cvičitelka a ošetřovatelka psů s Labradorským retrívrem jménem Sky a pudlem jménem Antonio. 

Oba se stali hvězdami dne, když jejich majitelka přinesla do školního prostředí nový rozměr - poznání a lásku k našim chlupatým přátelům. Antonio, elegantní pudl s jemnými kudrnatými chlupy a neodolatelným pohledem, si rychle získala srdce dětí. Jeho energie a nadšení při splnění cvičebních povelů nejen že zaujala, ale také inspirovala děti k porozumění významu poslušnosti a komunikace mezi člověkem a psem. Sky svou rozvážností vnesla klidnou a uklidňující atmosféru. 

Děti se učily, jak důležité je poskytovat psům péči a lásku. Přítomnost psů připomněla dětem, že péče o psy není jen o fyzických potřebách, ale také o emocionálním spojení a vzájemné důvěře. 

Děti byly nadšené možností strávit čas se Sky a Antoniem. Zážitky s těmito dvěma nezapomenutelnými společníky zanechaly ve školní družině stopu lásky, porozumění a respektu k našim chlupatým přátelům.