Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

VÝLET DO MINIZOO VE VENDRYNI

Přemýšlením nad tím, kam se letos vydáme na výlet, jsme přišli na to, že dobrým cílem by byla zoologická zahrada. Ale do Ostravy je to daleko, a je nás málo do zájezdového autobusu, tak jsme se rozhodli, že navštívíme Minizoo ve Vendryni a pojedeme tam vlakem. Některé děti ještě nikdy vlakem nejely, tak to pro ně byla premiéra. Na tuto dobrodružnou cestu jsme se vydali v úterý 7. 6. 2022. Do batůžku nám rodiče nabalili svačinu, pláštěnku, pití a něco na zub, a mohli jsme vyrazit!

Cestou z vendryňského nádraží jsme se nasvačili.

Pak jsme došli na místo, kde jsme uviděli nakreslené šipky a červené fáborky. Když jsme se vydali tím směrem, objevili jsme dopis, ve kterém nám duhoví skřítkové prozradili, že pokud splníme uložené úkoly, najdeme poklad!!! A tak se taky stalo…

Hned po rozdělení sladkostí a bublifuků z pokladu jsme vyrazili za zvířátky. Byla jich tam spousta, známá i neznámá. Některá jsme mohli nakrmit nebo i pohladit, ale od některých jsme se museli držet dál, aby nám neublížila.

Po prohlídce všech zákoutí ZOO a hadí přehlídce jsme se vydali do areálu Vitality, kde jsme měli objednaný oběd a zábavu na dětském hřišti. Čekala nás však dosti strastiplná cesta, protože jsme měli hladová bříška a shora na nás svítilo polední slunce. Vše jsme nakonec dobře zvládli, i když některé naše kamarády už nechtěly poslouchat nožičky…Odměnou nám byly již zmíněné prolézačky, lanovka, houpačky a skluzavka. A také nesmíme zapomenout na výtečný kuřecí řízek s bramborem!

Nakonec jsme se vydali na vendryňskou zastávku k vlaku, který nás zavezl zpět do Třince k našim rodičům.