Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

JSEM LASKAVEC

Dne 13. 11. děti z 2.A navštívily Senior domy Pohoda, a.s. v Třinci, aby vykouzlily úsměv dědečkům a babičkám v domově. Druháčci se totiž přihlásili do projektu Jsem laskavec nadace Karla Janečka.

Projekt Jsem laskavec má hlubokou myšlenku, a to je konat dobro a být laskavý k sobě a ke svému okolí. Součástí projektu byl taktéž celodenní vzdělávací workshop v Praze pro zúčastněné pedagogy, kde kromě přednášejících psychologů a odborníků v oboru, byl hlavním řečníkem třinecký rodák Tomáš Klus se svou manželkou Tamarou. Jak už se na stránkách laskavosti píše, je vědecky podloženo, že laskavost prodlužuje život, činí nás šťastnějšími, je lékem pro naše zdraví a vytváří kvalitnější mezilidské vztahy. Jedním z nejdůležitějších faktů však je, že laskavost je nakažlivá. Děti z druhé třídy se proto nebály nakazit  naskavostí nejen babičky, dědečky a zaměstnance v domově, ale také i autobusovou dopravu Arriva Morava, která děti spolu s paní učitelkou dovezla bezplatně tam i zpět, a v neposlední řadě nespočet rodičů podílejících se na pečení dobrot, tvorbě dárečku, masek a pomoc při realizaci.

Našim cílem bylo rozšířit laskavost do všech kolem přihlížejících a jdoucích srdcích.

Ze srdce ještě jednou děkujeme pečovatelské organizaci Senior domy Pohoda, a.s., vedení Jubilejní Masarykové základní školy za podporu, dopravní společnosti Arriva Morava za bezplatnou dopravu a laskavým rodičům dětí z 2.A za pomoc. Velké díky patří zejména mamince Šimonka, Karolínky, Matýska, Radimka, tatínkovi Filípka a Karolínky za praktickou pomoc a podporu.  

 

                                                                                  Velmi vám všem děkujeme a těšíme se na další ročník.

                                                                            S vděčností, třídní učitelka laskavých dětí z 2. A, Lada Michaliková

                                                                                           Nezapomeňte, že: „Laskavost plodí laskavost“.