Jubilejní Masarykova
základní škola a mateřská škola

Třinec, příspěvková organizace


<< zpět

S dětmi v kuchyni

Inovativní vzdělávání v praxi: Kreativní dílna s dětmi v kuchyňce

Dne 2. května 2024 jsme se v rámci našeho programu inovativního vzdělávání vydali na vzrušující dobrodružství do kuchyně, kde jsme společně s dětmi prožili nezapomenutelný den plný kulinářských radovánek a kreativity. 

Naše první zastávka byla u sporáku, kde jsme s malými kuchaři připravili lahodné čokoládové muffiny a slané tyčinky z listového těsta. Pod vedením našich pedagogů děti nejenom zkoušely nové dovednosti, ale také se učily o různých ingrediencích a procesech pečení. 

Po této chutné přestávce jsme se ponořili do uměleckého světa, kdy jsme společně s dětmi vytvářeli originální dárečky pro maminky k jejich svátku. S pomocí samotvrdnoucí hmoty jsme modelovali dárky pro maminky k jejich nadcházejícímu svátku.

Odpoledne bylo naplněno radostí, smíchem a vzájemnou inspirací. Bylo úžasné sledovat, jak děti rozvíjejí svou fantazii a kreativitu a jak se zapojují do každé činnosti s nadšením a zaujetím. Tato zkušenost nám ukázala sílu inovativního vzdělávání, které není jenom o získávání znalostí, ale také o rozvoji dovedností, kreativity a sebevědomí u dětí. Jsme hrdí, že můžeme být součástí tohoto inspirativního procesu a pomáhat dětem objevovat svůj potenciál a talent. Připojujeme také několik fotografií z naší kuchyňské dobrodružné dílny, abyste mohli zažít atmosféru a radost z této nezapomenutelné události s námi.